Vandaag, 29 juli, is het tijd om jullie weer op de hoogte te brengen van de dingen die wij meemaken hier in Malawi.

Na de aankomst van de achtergebleven groepsleden in Malawi afgelopen woensdag konden we donderdagmorgen om 7.00 uur vertrekken naar ons project in Nsanje. De reis die normaal gesproken 2,5 uur duurt werd een beetje vertraagd door een stop bij een uitzichtpunt boven op de berghelling en een langzaam rijdende vrachtwagens voor ons.

Eenmaal aangekomen bij het project werden we opgevangen door enthousiaste kinderen en hun meesters. Na een rondleiding over het terrein van de Day Care van Timotheos in Nsanje zijn de jongens begonnen met het helpen van de plaatselijke bouwers die inmiddels al een deel van de buitenmuur hadden staan. Nadat we de plek naast de bouwers hadden ingenomen op de steiger was het al snel zweten geblazen in de warme zon.

Het contact met de plaatselijke bevolking verloopt meestal in het Engels. Deze mensen vinden het enorm leuk dat we met hen praten en zijn erg geïnteresseerd in Nederland en hoe wij leven.

Donderdag keken de meiden mee op het Day Care Centre, hoe de kinderen les kregen van hun teachers, maar ook van het Bijbelonderwijs wat de dominee gaf. Tot groot plezier van de kinderen introduceerden wij de ballen uit Nederland en deden we een balspel. Ook het busje van ons was heel interessant voor de kinderen. Als de deur van het busje open ging stonden er gelijk veel kinderen om ons heen om de binnenkant van het busje te bewonderen.

Om 16.00 uur vertrokken we van ons project en reden we naar onze slaapplaats. In de lodge genoten we van een (koude) douche en aten daarna heerlijk. In de kamers zaten wat ongewenste bezoekers die bij ons een Malawiaans gevoel opriepen..

Vanmorgen was het om kwart over 6 weer tijd om op te staan. Na een stevig ontbijt zijn we weer aan de slag gegaan. De jongens zijn begonnen met het metselen van verschillende binnenmuren. De meiden hebben de kinderen een vlaggetje laten kleuren, waar een lijn van gemaakt wordt. Dit vonden de kinderen heel erg leuk om te doen. Omdat we weer terug moesten naar Blantyre voor het weekend zijn we om 12.00 uur weer vertrokken vanaf het project.

One Comment, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*