Bergwandeling
Zaterdag hebben we een ontspannen dagje gehad. Althans, we zijn niet naar het project in Nsanje geweest. Om 10.00 zijn we vertrokken naar Mulanje, om daar een (gedeelte van) een berg te beklimmen. Na een hobbelachtige weg kwamen we aan op de bestemming. Er waren twee opties voor het beklimmen van de berg. Uiteraard werd er gekozen voor de moeilijkste route. Onze eindbestemming was een waterval, met de mogelijkheid om te zwemmen. Voor sommigen was het klimmen behoorlijk intensief, maar toch is het gelukt om met elkaar de waterval te bereiken.

Bij de waterval was het hard nodig om even af te koelen. Dat kon heel goed in het meertje bij de waterval. Uiteraard moesten we onze springkunsten even vertonen. Nadat we afgekoeld waren was de reis naar beneden een stuk beter dan het klimmen.

Kerkdienst
Zondag hebben we na een uitnodiging van de dominee een kerkdienst bezocht. Dit was voor ons een zeer bijzondere ervaring: de vrouwen op een rieten matje op de grond en de mannen op houten banken. Na een bijna drie uur durende dienst blijkt het beide niet comfortabel. Van ons als gasten werd verwacht dat we iets zongen, na het “Abide with me” zongen we psalm 121. Na de kerkdienst mochten de jongens bij de dominee en enkele andere mannen eten en de meiden genoten van een maaltijd in de kerk.

Aan de slag in Nsanje
Vandaag vertrokken we weer vroeg in de ochtend van Blantyre naar ons bouwproject en de evangelisatieweek in Nsanje. De jongens gingen verder met het metselwerk dat al aardig opschiet. Daarnaast reden we met ons busje naar de markt om eieren te halen voor de weeskinderen en brachten we samen met de plaatselijke dominee voedsel naar enkele mensen in de omgeving.

De meiden verzorgden de eerste dag van de evangelisatieweek. ’s Morgens voor de jongste kinderen en ’s middags voor de wat oudere kinderen. Er werd een Bijbelverhaal vertelt, een bijbehorende kleurplaat gekleurd en er werden spelletjes gedaan. De rest van de week zijn we bezig met de bouw van het huis en de evangelisatieweek. Woensdagavond volgt een nieuwe blog.

One Comment, RSS

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*