Allereerst willen wij u bedanken voor het bezoek aan deze site. Dank voor uw belangstelling.

Wij, 10 jongeren uit regio Alblasserdam, hebben in december 2015 een werkgroep voor de stichting Timotheos opgestart. Het idee is ontstaan door een presentatie van mevrouw Bep Klok die namens stichting Timotheos werkzaam is in Malawi. Samen met dhr. Wim Akster hebben zij als missie om kennis over te brengen door middel van training, onderwijs en hulpverlening aan (wees)kinderen en studenten in Malawi. Door Malawiërs te trainen en te ontwikkelen en hen uit te rusten met kennis en vaardigheden kan er voor een bestaansmogelijkheid gezorgd worden waarin met in grote mate zelfvoorzienend is en voor gezin, familie en vrienden (financiële) middelen heeft voor levensonderhoud en verdere ontwikkeling. Aan deze missie ligt de Bijbel als onfeilbaar Woord van God ten grondslag.

Twee speerpunten van de projecten zijn:
  1) Onderwijs
  2) Zorg voor jonge (wees)kinderen

‘‘Deze week kwam een man bij ons aan het hek voor werk. Dat hebben we op dit moment niet voor hem. Vervolgens begon hij te huilen, want hij had zo’n honger en thuis was niets te eten. De tuinman vertelde het ons, een man van 30 die zit te huilen, dat moet echt hoge nood zijn.

Verder hebben veel mensen geen mais meer, zij eten nu de afvalresten van de mais. Ze gaan bij de fabrieken langs waar maismeel gemaakt wordt en vragen daar het blad en de kolven. Dit gaan ze koken en zo krijgen ze een soort pap, die ze dan eten. Zolang er nog mango’s aan de bomen groeien, worden die gekookt en wordt daar pap van gemaakt, maar de mango’s raken ook op.

De volgende oogst wordt pas begin april verwacht, dus we hebben nog vier maanden te gaan en de nood is nu al erg groot. Op sommige plaatsen sterven kinderen van de honger. Vooral mensen die HIV/Aids hebben, of een andere ziekte krijgen hebben geen krachten meer bij te zetten om te overleven. Een heel ingrijpend iets om dit zo om je heen te zien.’’

Wim Akster – Veldwerker in Malawi

U begrijpt het al, wij zijn aan de slag gegaan voor de stichting Timotheos. In de zomer van 2016 is een groot gedeelte van onze werkgroep op werkvakantie geweest naar Malawi voor de bouw van een huis.

Houd deze website in de gaten voor de verschillende acties die worden georganiseerd.
Ook een vrije gift is van harte welkom!

Alvast hartelijk bedankt!

Voor vragen kunt u bij ons terecht via:
Telefoonnummer: 0184-681145.
E-mail: info@timotheosalblasserdam.nl of vul het contactformulier in.